TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Füstfaragók. Könyv a kéményseprőkről

: Füstfaragók. Könyv a kéményseprőkről

Kiadás:

Debrecen, 1992

Kiadó:

Kossuth Lajos Tudományegyetem

Kategóriák:

Művelődéstörténet Néprajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Studia Folkloristica et Ethnographica

Terjedelem:

307 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963471871x

tartalom:

Nem megszokott dolog, hogy egy szolgáltató vállalat vagy vállalatcsoport társadalomtudományi kutatást támogat, méghozzá olyat, amelyből nem profitált közvetlenül. Mi végre hát ez? Úri passzió? Többekben is megfogalmazódott kimondva-kimondatlanul ez, amikor e könyv szerzője felajánlotta a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestülete és Egyesülete jogelődjének, hogy megírja a kéményseprő mesterség történetét és néprajzát. Minek? Mi hasznunk lesz belőle? Akkor is, most is az volt, s az a válaszom: önismeretünk nő általa, s ez önbecsülésünk is egyben. S mi tagadás, propaganda is. Tudjuk, tapasztaljuk: a kéményseprő mesterségről alkotott kép régi sablonokon nyugszik, jellegzetes kinézetükön kívül az emberek többsége nem sokat tud e szakmáról, mit sem hallottak arról, mennyi hasznot hozhat mind az egyes családoknak, mind pedig a nemzetgazdaságnak, ha igénybe veszik mindazt, amit napjainkban a korszerű kéményseprőipar nyújtani tud. Ismeretlen ismerősök tehát a kéményseprők. Olyan ipar ez, amelynek az egyes művelőit külön-külön, személy szerint rendszerint megbecsülés övezi, összességében azonban nincs igazán presztízse. Ha többet, több tényt tudnak rólunk, ha ezáltal egy kicsit is nő e szakma megbecsülése, már akkor megéri, ha egy ilyen munkát támogatunk.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!