TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Néprajz kategória termékei
Gyimesi krónika

: Gyimesi krónika

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

135 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9732603216

tartalom:

"Népismereti irodalmunkban - nyelvészek, történészek, néprajzi és népköltészeti gyűjtők és tudományos kutatók több nemzedékének munkássága eredményeként - számottevően gyarapodott a magyarság történeti és földrajzi tagozódásának sajátosságait bemutató ismeretanyag. Ennek sorát kívánja gazdagítani Antal Imre könyve, a Gyimesi krónika, amely a magyar néprészek egyik csoportját, a gyimesi csángók világát mutatja be az érdeklődő olvasóknak. Szerzőnknek van azonban mondanivalója a további kutatás számára is. Erdély keleti csücskében, a "Csíki-havasokból Moldvába futó Tatros folyó völgyében, a Gyimesi-szoros előterében élő magyarok a gyimesi csángók. Három községük - Gyimesfelsőlok, Gyimesközéplok és Gyimesbükk - a folyó néhány száz méternyi széles, harminc kilométer hosszú fő völgyében és annak mellékágaiban, az ún. patakokban, szétszórt házcsoportokban helyezkedik el. Antal Imre bő forrásanyag, illetőleg saját gyűjtés alapján tárja fel a gyimesi csángók csaknem négy évtizedes településtörténetét, a havasi állattenyésztés és fakitermelés által meghatározott életformájukat és zárt világukban megőrzött népi kultúrájukat, amely a székely paraszti műveltség archaikus rétegeit mentette át napjainkig."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!