TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Néprajz kategória termékei
Hétszer fényesebben. A szkíta állatstílus

: Hétszer fényesebben. A szkíta állatstílus

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Főnix Könyvműhely

Kategóriák:

Néprajz Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

192 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637051015

tartalom:

"Hétszer fényesebben... nem hivalkodásnak szántam ezt a címet, ha netalántán valakinek ezt sugallná. Valójában nem is találta ki senki ezt a címet, csak úgy jött, amikor jönnie kellett... és valamit üzent. Így hát jónak láttam hagyni, hadd üzenjen. A szkíta népek kultúrájáról, művészetéről sokáig nem tudott semmit a világ. Pedig hajdan szerte az eurázsiai pusztákon ebben szellemben élt, alkotott, érzett, gondolt népek sokasága. De aztán az öreg idő múlásával a szellem öröksége elhalványodott, feledésbe merültek a regék, mítoszok, mesék, s nem akadt, ki továbbvigye őket. Tárgyaikat, kincseiket, amelyekben az anyagba zárt szellemiség volt jelen, elnyelte a föld, a halottakkal együtt, s csak rablók martaléka volt hosszú időn keresztül. De a népmesékből tudjuk; mi történik a hőssel, akit darabokra szednek szét, s már-már megéli a megsemmisülést. Amikor eljön az idő, újra összeállnak a szétdarabolt részek s ő hétszerte szebb lesz, hétszerte erősebb - s hétszerte fényesebb. "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!