TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Néprajz kategória termékei
Népdalaink a magyar történelemben

, : Népdalaink a magyar történelemben

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Néprajz Népköltészet Kotta

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Néprajz mindenkinek

Terjedelem:

299 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631778541

tartalom:

˝A magyar népdalok történeti-társadalmi szerepének bemutatására vállalkozott ez a dalgyűjtemény, amely 202 példájában a szöveg és a dallam együttes értékelésével alakult ki. Tizenegy fejezetében: (1) a népvándorlás korának finnugor és ázsiai török kapcsolatait, (2) a törökvilág emlékeit, (3) a barokk kor kódexeinek népdalvonatkozásait, (4) a pásztorélet tradícióját, (5) a bujdosóéneket, betyárnótát, rabnótát, kivándorlók énekét, (6) a katonadalokat, (7) a dudanótákat, bordalokat, tréfás népdalokat, (8) a szerelmi dalokat, (9) a balladaszövegű dalokat, (10) a virrasztó énekeket, és (11) a szabadság dalait mutatja be. E fejezetekben dallam- és szövegértelmezések tájékoztatják mind a dalok szakmai felhasználóit, mind pedig azokat, akik a magyarság kultúrájának e témája iránt érdeklődnek. A népdalok forrásvidéke az egész magyar nyelvterület. Újdonság az a népzenei anyag, amely a Kiskunság dalait mutatja be. A gyűjteményt történeti vonatkozású színes képanyag egészíti ki.˝

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!