TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Néprajz kategória termékei
Néprajz és gyermekvilág

: Néprajz és gyermekvilág

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Pont Kiadó

Kategóriák:

Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

113 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639312185

tartalom:

Katona Imre könyve a gyermekvilág, a serdülő- és ifjúkor problematikáját vizsgálja, de a "néprajz" fogalma ebben az izgalmas esszékötetben a megszokottnál tágasabban értelmezett. Belefér minden, ami a téma kimerítő megközelítését szolgátja: történelem, szociológia, jelent és jövőt fürkésző reflexió. "A mindenkori fiatalság a múltat és a jövőt közvetlenül köti össze, helyzete hű tükre az adott társadalom fennmaradásának, folytatódásának. A fiatalsághoz való viszony minden szempontból döntő, de különösen fontos átmeneti helyzetű társadalmakban. Amilyen az ifjúság, olyan a jövő - ennek tudatában veszi számba a jeles néprajzkutató az ifjúság helyzetét: olyan történelmi léptéket használva, amely évezredes hagyományozódási folyamatokat jelez. Átmeneti korunk távlatainak felderítésében és az ifjúság megértésében nélkülözhetetlen segédeszközünk lehet Katona Imre "rajza" a mindenkori ifjúságról.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!