TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Néprajz kategória termékei
Vas megye népművészete

Vas megye népművészete

Szerkesztő:

Kiadás:

Szombathely, 1996

Kiadó:

Vas megyei Múzeumok Ig.

Kategóriák:

Néprajz Népművészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

399 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637206612

tartalom:

Jelen kötetünk minden eddiginél kiterjedtebb kutatómunka és gazdagabb anyag feltárása alapján tesz kisérletet Vas megye népművészeti örökségének áttekintésére A feldolgozó munka néprajzkutatók szerzői alkotóközösségének eredményeként, restaurátorok, illusztrátorok tevékenységének bevonásával, mintegy félezer fényképfelvétel felhasználásával az alábbi tematikus tagolásban kerül bemutatásra. Vas megye; Történelem, táj és ember; Az épített környezet; Település, népi építészet; Az otthon népművészete; Lakáskultúra, bútorművesség; Tárgyak között; A háztartás és a gazdaság eszközei; Népi textília; Szőttesek és hímzések; Népviselet; Hogyan öltözködött a vasi köznép; Mesterségek dicsérete; Céhek, kézművesség; Népszokások, népi vallásosság; Faragó emberek, pásztorművészet; Vas megye népművészeti öröksége; Irodalomjegyzék.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!