SZÉPIRODALOM / Norvég irodalom kategória termékei
A tenger vonzása

: A tenger vonzása

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Norvég irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

105 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632070933

tartalom:

Dr. Wangel körorvos második felesége, Ellida a darab végén - Ibsentől szokatlanul - a házasságot választja, és a "függetlenség" vonzását lelkében örökre elnémítja. De önként és szabadon választ, s ez a lényeg: "A tenger utáni emésztő vágyad - mondja a férje -, az idegenhez vonzó titokzatos valami a benned ébredő és növekvő szabadságösztön kifejezése volt." Ez a növekvő szabadságösztön ezúttal nem csorbul meg, hanem az asszony valóban szabad választása révén kiteljesedik, s egy magasabb szinten szenteli meg a két, lehetőségeiben és jogaiban egyenrangú fél szívekben is "törvényesen" elismert kapcsolatát.**** "Még nem figyelte meg soha, hogy az emberek kint a nyílt tengeren valahogy más, külön népet alkotnak? Mintha együtt lélegeznének a tengerrel. Gondolkodásukban, érzelmeikben ott csapkod a hullámok játéka, az apály meg a dagály. Nem is vernek gyökeret sehol másutt. Ó, hamarabb kellett volna erre gondolnom."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!