MEZŐGAZDASÁG / Növénytermesztés kategória termékei
A másodvetésű szántóföldi növények termesztése

A másodvetésű szántóföldi növények termesztése

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Növénytermesztés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

256 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632321049

tartalom:

"A szántóterületek csökkenése és a növénytermesztés termékei iránt megnövekedett igény hatására előtérbe kerültek azok a módszerek, amelyekkel a növénytermesztés hatékonysága javítható. Ilyen módszer a területi hatékonyságot jelentősen növelő kettős termesztés. Bár a kettős termesztés régóta ismert, és létjogosultságát senki sem vitatja, viszonylag kis területre, mintegy százezer hektárra terjed ki. Ezt a területet még a legóvatosabb becslések szerint is a háromszorosára lehetne növelni, s így már jelentős szerepet játszhatna a növénytermesztés összhozamában. Különösen akkor tölthetné be ezt a szerepet, ha másodvetésként tömegtakarmányt termelnénk rajta, és ezzel takarmánytermő területet szabadíthatnánk fel az árunövények számára. A szerzők célja segítséget nyújtani a gazdaságos kettős termesztéshez, s így elősegíteni a másodvetésű területek növekedését. Elöljáróban röviden ismertetik a másodvetésű szántóföldi növények termesztésének természeti, közgazdasági és biológiai feltételeit, majd részletesen elemzik a gazdaságossági kérdéseket, hiszen csak abban az esetben vállalkoznak a gazdaságok a másodvetéses termesztésre, ha az jövedelmező. Ezt követően az egyes növények termesztéstechnológiáját tárgyalják. A továbbiakban bemutatják a legjobb eredménnyel dolgozó gazdaságok termesztési rendszerét, végül a fejlesztési lehetőségeket vázolják fel A könyv segítséget nyújt a megfelelő növényfaj kiválasztásához és gazdaságos termesztéséhez is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!