A szerző világosan és közérthetően azt a legkorszerűbb ismeretanyagot dolgozta fel munkájában, amelyet a növénytermesztő technikusoknak feltétlenül el kell sajátítaniuk, hogy mindennapos feladataikat a megkívánt színvonalon tudják elvégezni. A növénytermesztő munkák középszintű irányításához szükséges tudnivalókat újszerű csoportosításban, az újonnan felismert összefüggéseket kiemelve rendszerezte.
Anyaga a fő témakörökre oszlik:
- a növénytermesztés helye az élelmiszer-termelésben;
- a növénytermesztés tényezői;
- a kenyérgabonafélék, a szemes takarmányok, a főzelék- és zöldségfélék, az ipari növények, valamint a szálas takarmányok termesztése;
- a gyep művelése és gondozása
MEZŐGAZDASÁG / Növénytermesztés kategória termékei
Hajdu Miklós: A növénytermesztő technikusok kézikönyve
Kiadás:
Budapest, 1977
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
374 p.
Kötésmód:
papír
tartalom:
leírás:
Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.