MEZŐGAZDASÁG / Növénytermesztés kategória termékei
A repce termesztése

: A repce termesztése

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Növénytermesztés Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

162 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632321154

tartalom:

Az elmúlt évtizedben világviszonylatban fokozódott a növényi eredetű olajok és a feldolgozás során nyert nagy fehérjetartalmú takarmányok iránti igény. Ennek megfelelően az olajnövények területe és termésmennyisége egyaránt növekedett. Ez a tendencia napjainkban is tart, és a következő időszakban is számolhatunk a termelés dinamikus fejlődésével. Hazánk azok közé az országok közé tartozik, ahol az olajnövények együttes termésmennyiségét rövid idő alatt a többszörösére lehetett növelni. Az egészségesebb táplálkozási módra való fokozatos áttérés és a kedvező exportlehetőségek következtében az olajnövények együttes magtermése ma már kereken hétszerese a 20 évvel ezelőttinek. Közelebbről vizsgálva az olajnövények termelésében elért, nem lebecsülendő eredményeinket, azt kell megállapítanunk, hogy a nagyarányú fejlődés elsősorban a napraforgó-termesztést jellemezte. A kedvező közgazdasági feltételek, párosulva a biológiai és technológiai fejlesztéssel, a napraforgót a szántóföldi növénytermesztés egyik legjobban jövedelmező ágazatává tették. Sajnos, mindez nem mondható el második legnagyobb területű növényünkről, a repcéről. Nagy az évjáratonkénti terület- és termésingadozás, kicsik a hektáronkénti terméshozamok, a termesztés technológiában a hagyományos termelési mód a jellemző, a legutóbbi időkig szerény mértékű az új termelési eljárások iránti kezdeményezés. A napraforgó mellett indokolatlanul háttérbe szorult a repce termesztése, holott megfelelő hozamok esetén a repce is jól jövedelmező növénye lehetne a mezőgazdaságnak

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!