MEZŐGAZDASÁG / Növénytermesztés kategória termékei
Kertészet

Kertészet

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Mezőgazda Kiadó

Kategóriák:

Növénytermesztés Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

615 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637362576

tartalom:

"Ez a munka az Agrártudományi Egyetemek Mezőgazdaságtudományi Karai számára készült egyetemi tankönyv. Előzményei azok az 1958-59-ben készült jegyzetek, majd 1962-ben, 1967-ben, 1978-ban és 1985-ben megjelent tankönyvek, amelyek ismeretanyaga a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Kertészeti Tanszékének oktatómunkájában 1954 óta formálódott. A könyvben foglaltakat a Kertészet című tárgy programja határozza meg. Ezt kezdettől fogva a mezőgazdaság egészét áttekintő mérnökképzés feladataiból kiindulva készítettük el, és az idő folyamán annak megfelelően módosítottuk, fejlesztettük tovább. Célunk mindig az volt, hogy hallgatóinkkal megismertessük a kertészet alapvető kérdéseit, igényeit, főbb termelési kapcsolatait a mezőgazdaság és a nemzetgazdaság más területeivel. Ezzel azt kívántuk elérni, hogy mérnökjelöltjeinket felkészítsük a kertészmérnökkel való együttműködésre és arra, hogy adott esetben az irányításuk alá kerülő kertészeti ágazatok ellenőrzését is elláthassák. A könyv célkitűzése meghatározza az egész munka jellegét, tartalmát és az egyes részek arányait. A mezőgazdasági mérnökképző intézményekben a kertészet oktatása során inkább megfelelő szemlélet kialakítására, mint enciklopédikus jellegű ismeretekre törekszünk. Ezért az írott tananyagban is a teljesség igénye helyett az ágazatok termelési sajátosságait igyekszünk kiemelni. Emellett természetesen adjuk mindazokat az ismereteket, amelyek egy-egy témakör összefüggő bemutatásához szükségesek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!