MEZŐGAZDASÁG / Növényvédelem kategória termékei
A növényvédelmi állattan kézikönyve 3/a - 3/b

A növényvédelmi állattan kézikönyve 3/a - 3/b

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Növényvédelem Zoológia Növénytermesztés Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

672 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630549840

tartalom:

"A több kötetre tervezett növényvédelmi kézikönyv elsőrendű célja a kártevők elleni védekezés elméleti biológiai megalapozása. A 3. kötet (Coleoptera) megírásában 15 szerző működött közre. A hazánkban termesztett növények eddig kimutatott valamennyi bogár kártevőjével foglalkozik. Az új irodalmi ismereteken kívül a ma már alig hozzáférhető, régebben megjelent magyar szakirodalmat is feldolgozza, így szakmai értelemben tudománytörténeti jelentőségű. A kézikönyv rendszertani sorrendben tárgyalja a fajokat. Mivel a környezetkímélő módszerek alkalmazásának alapfeltétele a kártevők biológiájának alapos ismerete, ezért a szerzők az egyes fajok leírásakor csak a legfontosabb alaktani bélyegeket sorolják fel, részletesen tárgyalják azonban az elterjedésre, gradációs viszonyokra vonatkozó ismereteket, valamint a természetes ellenségeket és a védekezés alapelveit. A fajok felismerését életmódjuk sajátosságait 208 ábra teszi szemléletessé, jobban érthetővé. Jelen kötetet az agrártudományok és a biológia művelőinek, növényvédelmi és környezetvédelmi szakembereknek, egyetemi oktatóknak és hallgatóknak egyaránt ajánljuk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!