SPORT ÉS PASSZIÓ / Numizmatika kategória termékei
Pápák emlékezete. Pápai érmek, rendjelek, kitüntetések és pénzek

, : Pápák emlékezete. Pápai érmek, rendjelek, kitüntetések és pénzek

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Unikornis Kiadó

Kategóriák:

Numizmatika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

sztl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963751922X

tartalom:

II. János Pál pápa 1991. augusztus 16-20. között Magyarországra látogat. Először fordul elő a történelemben, hogy a római pápa zarándokútjai során felkeresi a magyar hívőket. A Vatikán Állam fejének látogatása Újabb megerősítése lesz a magyarság európai kultúrához tartozásának, az ezeréves történelmi tradíciók tudatosításának. Albumunk tisztelgés az egyetemes egyház mindenkori vezetője előtt, a pápák emléke előtt, akik az emberi kultúra gazdagításában kiemelkedő szerepet játszottak. Emlékezés továbbá az egyetemes kereszténység és a magyarság, a pápaság és Magyarország kapcsolataira is. Mindehhez a képzőművészetet hívtuk segítségül, hogy a reneszánsz kezdetétől napjainkig a Magyar Nemzeti Múzeum gazdag gyűjteményéből közreadjuk a legszebb, leginkább jellemző pápaérmeket, bemutassuk a pápák által kibocsátott pénzeket, valamint az általuk adományozott kitüntetéseket, rendjeleket. Könyvünk nem numizmatikai szakkönyv kíván lenni - bár ragaszkodik a szakszerűséghez is -, hanem a pápalátogatás alkalmára készült olyan kötet, amely a szélesebb olvasóközönség számára érthető formában, ugyanakkor az aktualitáson túlmutatóan maradandó művészeti értékeket képvisel. Az albumot a Magyar Püspöki Kar Pápa-látogatást Előkészítő Országos Irodája ellátta a pápalátogatás védjegyével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!