TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
A beszédtechnika vezérfonala

: A beszédtechnika vezérfonala

Kiadás:

Budapest, 1947

Kiadó:

Művelt Nép Könyvkiadó

Kategóriák:

Nyelvészet Színház

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Színházi Könyvtár

Terjedelem:

125 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A Színházi Könyvtár második köteteként Nagy Adorján „A beszédtechnika vezérfonala” című munkáját bocsátja közre a Magyar Színészek Szabad Szakszervezete. Meggyőződésűnk, hogy a fasizmus által szellemileg, erkölcsileg és anyagilag teljesen lerombolt országban nem lehet az új színházi kultúrát másként megteremteni, minthogy igyekszünk ennek a kultúrának az alapjait újból lerakni.
A színházi kultúra alapja a beszéd. A XX. század első négy évtizedében vajmi kevés figyelmet szenteltelt a színpadi beszédnek és ennek következtében színészeinknek ez a legfontosabb kifejező eszköze erősen megromlott és nemzeti jellegéből sokat veszített. De nemcsak színészeink tehetnek erről, hanem egész társadalmunk is vétkes benne, mert nyelvében és kiejtésében a pongyolaságot, az idegenszerűséget és a zeneietlenséget engedte úrrá válni. Egészséges és szép színpadi nyelv és kiejtés csak olyan országban születhetik meg, amelynek népe öntudatosan ápolja nyelvét, és tisztában van azzal, hogy a nyelv – nemcsak a szókincs és a fogalmazás, hanem a kiejtés is – nemzeti értek és a kultúra alaptényezője."
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!