TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
A magyar nyelv életrajza

: A magyar nyelv életrajza

Kiadás:

Budapest, 1937

Kiadó:

Renaissance Könyvkiadóvállalat

Kategóriák:

Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

168 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A regényes életrajz, vagy nevezhetjük életrajzregénynek, ma nagyon kedvelt olvasmánya a művelt közönségnek. Nagy emberek, költők, művészek, államférfiak, a történelem nagy alakjai vonulnak el az olvasó előtt, sorsuk, életük viszontagságai leköti érdeklődését. Miért ne lehetne megírni egy nyelv életrajzát? Hogyan születik egy nyelv, hogyan fejlődött gyermekkorától kezdve a történelmi élet nagy viszontagságain keresztül, hogyan alakult át, gazdagodott, erősödött, amíg egy nép lelkének, gondolkodásának, irodalmának kifejezője, hordozója lett? Ezekre a kérdésekre felel ez a könyv. Megvilágítja a magyar nyelv eredetét, rokonságát; azután végigkíséri nyelvtani szerkezetének változásain, szókészletének gazdagodásán; megvilágítja a szavak életét, a jelentések változását, a magyar irodalmi nyelv és stílus fejlődését a legrégibb nyelvemlékek nyelvének első gügyögésétől a magyar stílus mai erős, színes kifejező erejéig."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!