TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
A magyar nyelv története és rendszere. A debreceni nemzetközi nyelvészkongresszus előadásai

, : A magyar nyelv története és rendszere. A debreceni nemzetközi nyelvészkongresszus előadásai

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Nyelvészet Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Nyelvtudományi értekezések

Terjedelem:

589 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Ez a kötet a magyar nyelvet kutató tudósok első nemzetközi kongresszusának (Debrecen, 1966. augusztus 24-28.) előadásait tartalmazza. A kongresszuson az előadások együttes ülések, illetőleg szekcióülések keretében hangzottak el. Az utóbbiakon bizonyos témakörökbe csoportosítva a következőképpen: A magyar nyelv története; a nyelvi rendszer története; hangtörténet; a ragozás története; a szóképzés története; szótörténet; névtörténet; nyelvemlékek; őstörténet. A mai magyar nyelv: a nyelvtani kategóriák; tipológia; hangtan; alaktan; mondattan; szóalkotás. A magyar nyelvjárások: az anyaggyűjtés módszere; hangtan; alaktan; szókincs. Alkalmazott nyelvtudomány: nyelvművelés; stilisztika; gépi fordítás; nyelvoktatás. Kötetünkben az együttes ülések anyagát az előadások elhangzásának sorrendjében, a szekcióülések előadásait az előadók nevének betűrendjében közöljük. Nem tartalmazza a kötet az előadásokhoz kapcsolódó viták anyagát, a megnyitó ülésen elhangzott üdvözléseket, illetőleg a külföldi résztvevőknek a kongresszussal kapcsolatban a záróülésen elhangzott megnyilatkozásait. Az előadásokat általában azon a nyelven tettük közzé, amelyen elhangzottak. Az előadások szövegén a szerkesztés során főképpen stiláris jellegű módosításokat végeztünk, és bizonyos mértékig formai szempontból egységesítettük őket. így kötetünk a magyar nyelvészek első nemzetközi kongresszusáról a lehető leghívebben tájékoztatja az olvasót. "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!