TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
A szótárírás elmélete és gyakorlata a magyar nyelv értelmező szótárában

A szótárírás elmélete és gyakorlata a magyar nyelv értelmező szótárában

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Nyelvtudományi értekezések

Terjedelem:

135 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A Magyar Nyelv Értelmező Szótárának szerkesztősége a mű első kötetének megjelenése előtt, 1958 - 9-ben a szótár használóinak tájékoztatására nagyobb tanulmányban foglalta össze a szerkesztés irányelveit, ismertette munkamódszereit. A tanulmány terjedelmes volta miatt azonban a szerkesztőségnek nem volt módja arra, hogy - eredeti szándéka szerint - a szótár első kötetében előszóként tegye közzé. A szótár elejére csak rövid Tájékoztató került, amely az eredeti szövegnek csupán töredéke. Időközben azonban nyilvánvaló lett, hogy a szakemberek számára kívánatos volna az eredeti előszónak teljes terjedelmében és néhány kiegészítéssel külön kiadványként való közzététele. Úgy véljük, hogy érdemes és hasznos számot adnunk tizenkét éves munkánk közben szerzett elméleti és gyakorlati tapasztalatainkról, a szerkesztésben követett elveinkről. Ezzel is segítségére kívánunk lenni szótárirodalmunk jövendő munkásainak. A jelen kiadvány némely részlete egyezik ugyan a szótár első kötetében megjelent Tájékoztató szövegével, legnagyobb része azonban a részletkérdéseket is megvilágító - s ott nem közölt - új anyagot tár az olvasó elé."

leírás:

Kötése középen megtört.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!