TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
A világ nyelvei

A világ nyelvei

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

1699 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

˝Ez az első magyar nyelvű lexikon a világ nyelveiről. Első, legterjedelmesebb része 764 nyelvet ír le ábécérendben az alábbi adatokkal: beszélők száma, földrajzi helye, a nyelv rokoni kapcsolatai, nyelvjárásai, szerkezeti vázlata, státusza (irodalmi, nemzeti, törzsi stb.), története (az első nyelvemlékek), írók, költők, nyelvészek az irodalmi nyelv kialakításában, az irodalmi nyelv ábécéje, a nyelvvel foglalkozó forrásmunkák. A fontosabb nyelvekről, valamint nyelvrokonainkról bő ismertetés olvasható. Az egyes nyelvcsaládok (finnugor, germán stb.) leírása szintén ebben a részben található. A második rész mintegy 6000 nyelvet sorol föl ugyancsak ábécérendben három adattal: a beszélők száma és földrajzi helye, a nyelv rokonsága. A kihalt nyelveket kereszt jelzi. Ez a lista a világ valamennyi nyelvének mintegy háromnegyedét foglalja magában. A kötetet mellékletek egészítik ki: a nemzetközi fonetikai írásrendszerek táblázatai, a szócikkekben előforduló nyelvtudományi szakkifejezések magyarázata, továbbá rokonsági, valamint az írások kialakulását szemléltető táblázatok. A lexikon szócikkeit 58 hazai és külföldi nyelvész írta. Ez a kötet nemcsak a szakemberek, hanem az érdeklődő nagyközönség számára kíván ismereteket nyújtani.˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!