TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Alkalmazott nyelvészet hallgatói, oktatói szemmel. Az Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék Második Országos Találkozója című tudományos hallgató-oktatói konferencia előadásainak tanulmánykötete

Alkalmazott nyelvészet hallgatói, oktatói szemmel. Az Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék Második Országos Találkozója című tudományos hallgató-oktatói konferencia előadásainak tanulmánykötete

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2011

Kiadó:

Tinta Könyvkiadó

Kategóriák:

Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához

Terjedelem:

176 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9786155219146

tartalom:

"Az immár hagyománnyá vált rendezvényen 39 előadót hallhattak a résztvevők az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pannon Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem képviseletében. Változatos témák sokasága reprezentálta a jelenkori, magyarországi alkalmazott nyelvészeti kutatások sokszínűségét. A kötetben megjelentetett 22 tanulmány is hűen tükrözi az alkalmazott nyelvészet diszciplínájának alkalmazhatóságát a társadalmi élet, az oktatás és az anyanyelvi nevelés számos területén. A vadász szaknyelv jellemzőitől az utcanévadási szokások nyelvi szokatlanságán át a stand up comedy gendernyelvészeti elemzéséig számos megoldásra váró problémával, kutatási témával szembesíti az olvasót a kötet az igazságszolgáltatás, a nyelvoktatás, a nyelvelsajátítás, a nyelvterápia, a nyelvpolitika, a társalgáselemzés, a médianyelvészet, korpusznyelvészet stb. szemüvegén keresztül. A kötetet haszonnal forgathatják és tanulmányozhatják nyelvészek, nyelvtanárok, főiskolai, egyetemi és doktorandusi hallgatók, a nyelvészet felé nyitott középiskolások, továbbá mindenki, aki érdeklődik az alkalmazott nyelvészet és annak interdiszciplináris területei iránt."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!