TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Árpád-kori kis személynévtár

: Árpád-kori kis személynévtár

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Nyelvészet Latin nyelv

Nyelv:

Magyar, Latin

Sorozat:

Nyelvészeti Tanulmányok

Terjedelem:

387 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"E kötet mintegy 6800 személynév betűrendes felsorolását adja a legtöbb nevet tartalmazó öt Árpád-kori forrásból. A dömösi prépostság, az aradi káptalan, a tihanyi bencés apátság és a pannonhalmi bencés apátság és a pannonhalmi bencés apátság szolgálónépeinek összeírása együttesen 4300 személynevet tartalmaz. Az ötödik forrás, a Váradi Regestrum 2500 különféle foglalkozású és társadalmi állású személy nevét említi. A névtár az öt nyelvemlék valamennyi személynevének összes előfordulását magába foglalja szövegkörnyezettel együtt, részletes felvilágosítást nyújtva XII-XIII. századi személyneveink típusairól, változatainak kialakulásáról, gyakoriságáról, hasznosan bővítve hangtörténeti, helyesírástörténeti és etimológiai vonatkozású ismereteinket is. A bőséges szövegkörnyezetből ismeretessé válik a nevek viselőinek társadalmi állása, foglalkozása, lakóhelye, rokonsági viszonya, és számos egyéb érdekes összefüggésre is fény derül."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!