TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Bevezetés az általános nyelvészetbe

: Bevezetés az általános nyelvészetbe

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

306 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Ferdinand de Saussure (1857 - 1913) svájci nyelvtudós, a modern nyelvtudomány kiemelkedő egyénisége Genfben született a neves természettudós Henri de Saussure fiaként. Középiskoláit és az egyetemet szülővárosában végezte, majd a lipcsei és a berlini egyetemen tanult nyelvészetet. Miután 1880-ban Lipcsében doktorátust szerzett, 1891-ig tanított, majd Genfben lett egyetemi tanár. Nyelvtudósi működésének legjelentősebb korszaka a genfi évekre esik. Egyik legfontosabb művének az ősi indoeurópai magánhangzórendszerről írott munkáját tartják. A nyelvtudomány egészének a fejlődése szempontjából azonban ennél sokkal nagyobb, szinte korszakalkotó jelentőségűek voltak egyetemi előadásai, amelyeket ő maga könyv formájában sohasem jelentetett meg. Lelkes és tehetséges tanítványainak köszönhetjük, hogy Saussure halála után a mester hátramaradt feljegyzései, illetőleg a hallgatók jegyzetei alapján az előadásokban foglalt értékes, előbbre vivő gondolatok Cours de linguistique générale címen 1916-ban mégis napvilágot láttak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!