TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Csűry Bálint

: Csűry Bálint

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Nyelvészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Múlt Magyar Tudósai

Terjedelem:

188 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Csűry Bálint (1886 - 1941) Nyelvész, egyetemi tanár, az MTA levelező tagja (1927). A kolozsvári egyetemen 1911-ben középiskolai tanári, 1917-ben bölcsészdoktori oklevelet szerzett. 1910-től a kolozsvári református gimnázium tanára. 1932-től a debreceni egyetem. tanára. 1938-ban ő alapította meg a debreceni egyetem magyar népnyelvkutató intézetét. 1939-40-ben a Magyar Népnyelv című évkönyv szerkesztője. Munkássága elsősorban a nyelvjáráskutatásra terjed ki. A. Kannistóval együtt adta ki Y. Wichmann hagyatékát, a moldvai csángók nyelvének szótári anyagát: Wörterbuch des ungarischen Moldauer Nordcsángo und Hétfaluer Csángódialektes (Helsinki, 1936). Műfordításai, nyelvészeti, néprajzi, irodalomtörténeti cikkei jelentek meg a különböző szaklapokban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!