TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Finnek, észtek a magyarok északi testvérnépei

Finnek, észtek a magyarok északi testvérnépei

Kiadás:

Budapest, 1928

Kiadó:

Királyi Magyar Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Nyelvészet Egyetemes történelem Néprajz Finnország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

335 p., ill.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A népek tengerében, mint két testvérsziget él északon - szlávok és germán fajták közé ékelve - a magyarok egyetlen európai rokonsága: a finn és az észt nemzet. Kemény lelkű, nagy akaraterejű és tehetséges emberek. A világháború kataklizmájából is megpróbáltatások és véráldozatok útján fel tudtak emelkedni nemzeti életük tudatára, önálló államiságuk berendezkedésére. Rokoni voltunk felderítését a nyelvbúvárlatnak köszönhetjük. Szavak és nyelvtani szerkezetek bizonyítják, hogy egy fának ágai vagyunk. Évezredek után újra egymásra találtunk, testvér és testvér egymásra ismertek. És ma a nyelvészet bizonyságai mellett egész világjukat közelállónak érezzük magunkhoz és szívesen ismerjük meg kultúrájukat, történelmüket, földrajzukat, néprajzukat, gazdasági s egyéb problémájukat. Ránk nézve csak gazdagodást jelenthet a lelki kapcsokkal megerősített magyar-finn-észt szellemi szolidaritás. Mi magyarok régen tapasztaljuk már, hogy van két ország, ahol bennünket szívesen fogadunak, őszinte vendégszeretettel és igaz nagyrabecsüléssel. Mikor 1924 nyarán Kogutowicz Károly professzorral, asszisztenseinkkel, hallgatóinkkal és hozzánk csatlakozott barátainkkal Észt- és Finnországban jártam, már akkor elhatároztuk professzortársammal, hogy a testvérnépek iránti tiszteletadásunkat magunk, a velünk járt urak és hallgatóim által írandó könyvvel is kifejezésre juttatjuk. A terv akkor - 11 havi külföldi távollétem folytán - nem valósult meg és azután más formában született újjá. Mert mások is hasonló okokból részt kértek a munkából és tiszteletadásból.

leírás:

A gerinc és a borító szélei elszíneződtek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!