TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Gondolkodás és beszéd

: Gondolkodás és beszéd

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Nyelvészet Pszichológia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

406 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"L. Sz. Vigotszkij (1896-1934) könyvét a harmincas évek elején írta. A kiváló szovjet pszichológus munkája azóta több nyelven is megjelent. Vigotszkij az ember pszichológiájának kutatásában a történeti módszert alkalmazta. Az ember pszichológiai tevékenységének kulturális fejlődését szembeállította tehát a biologizáló nézetekkel, ez utóbbiak ugyanis - helytelenül - a pszichológiát a társadalom valóságos történelmétől függetlennek tekintették. 'Gondolkodás és beszéd' című munkájában azt a bonyolult kapcsolatot tárja fel, amely az ember és környezete közt - éppen a munkaeszközök használata következtében - alakult ki. Az ember viszonyát a létfeltételeihez a munkaeszközök fejlettsége szabja meg. Vigotszkij felveti azt a kérdést, hogy pszichológiai szempontból mi a közvetítő ember és környezete között. Ezt a közvetítő szerepet a nyelv, a beszéd, a jelek használata tölti be. A jelen munka e témának pszichológiai elemzését nyújtja. Külön érdekessége a mindennapi beszéd és a tudományos nyelv elemzésének bemutatása."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!