TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Gyakorlati retorika

: Gyakorlati retorika

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Nemzeti Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Nyelvészet Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

279 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631900266

tartalom:

˝Hiánypótló mű kiadására vállalkozik a Nemzet Tankönyvkiadó. A középiskolai oktatásból hosszú ideje hiányzik egy olyan tankönyv, amely a kommunikáció és a rendszeres gondolkodás készségének összefüggő fejlesztésére vállalkozna egy korszerű retorikai szemlélet jegyében. Könyvünk első része rövid áttekintést ad a retorika hagyományáról, bevezet az érvelés tudományába, foglalkozik a tisztességes meggyőzés erkölcsi szabályaival, segítséget nyújt a hibás érvelés felismerésében, bevezet a disputa mint szellemi sport szabályaiba, foglalkozik a szövegszerkesztés elméletével, a különböző szövegtípusokkal. A második rész egy szöveggyűjtemény, amely retorikai szempontból izgalmas példák elemzésére ad lehetőséget a politikai, a bírósági, az egyházi és a tudományos szónoklat világából. A kötet elsősorban nem megtanulnivalókat tartalmaz, hanem megértenivalókat; szórakoztató módon lehet gyakorolni csoportban, párban vagy egyénileg számos feladat és gyakorlat segítségével.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!