TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Jel Jel Jel. Avagy az  ABC harmincezer éves története

: Jel Jel Jel. Avagy az ABC harmincezer éves története

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Fríg Kiadó

Kategóriák:

Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

463 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630084600

tartalom:

"A megvásárolt árucikktől örökre megszabadulok, ha eladom. A szellemi javak más természetűek. Igaz, például a gravitáció törvényének tudása is enyém lesz, ha megveszem valakitől kellő óradíjért. Csakhogy: soha az életben nem tudok megszabadulni tőle. Hiába adom el újra és újra másoknak, hiába üvöltöm szét a város főterén, az istennek sem szakad el tőlem. Sőt, minél több embernek adom el, annál több példányban fog létezni, s az új tulajdonosok aztán szintén nem tudják kiirtani magukból. Semmilyen gargalizálás, vagy tinktúra sem segít. A tudás a lehető legrosszabb fertőző betegség, ami létezhet e Földön: nincs orvosság ellene (Varga Csaba) Az Olvasás Évét ez a könyv az Írás Esztendejévé is avatja. Varga Csaba e meglepő művéről sok szó esik majd az egész XXI. században - és azután is, sokáig. Ahogy más új földrészeket - ő a szellem régi, elfeledett világrészeit tárja fel. És megmutatja, hogy egyetlen szempillantás alatt megértjük őket, mintha visszaébrednénk egy régi álomba. Értjük a hatezer, a tízezer éves betűket és számokat is - gyorsabban, könnyebben, mint az első elemiben az első O betűt. Meglepő logikával ránk bizonyítja, hogy tudtunk írni már 30.000 évvel ezelőtt. S nincs abban semmi "gőzfejű ómagyar romantika", hogy minden írások alapja az ősi rovásírás, és azok közül is mindenek felett a kárpát-medencei. Amelyet öreg székelyek úgy olvasnak el, mint egy friss levelet. Kedélyes éleselméjűséggel kimutatja, hogy még az "egyszerűbb", a demotikus egyiptomi írás is ebből alakul ki, akárcsak a legrégibb kínai írás. Mindehhez egyszerű mértani logika és szellemi szigorúság kellett, mély lelemény és a jelek olyan értése, amelyhez csak a matematikát is tudó vérbeli grafikus ért. És évődő kedély, logikus áhítat. (Diurnus)"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!