TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Magyar eredetű utónevek

: Magyar eredetű utónevek

Kiadás:

Budapest, 2006

Kiadó:

Jaffa Kiadó

Kategóriák:

Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

139 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639604186

tartalom:

"Sokan mind a mai napig úgy gondolják, hogy a névnek szimbolikus jelentősége van, a kellemes vagy divatos hangzáson túl a név jelentése sem mellékes. Bodza, Boróka, Cinke, Csikó, Kaba, Nemere, Soma - ismerősen csengő nevek. Miért ne adhatnánk utódainknak is ezeket vagy ezekhez hasonló neveket, melyek jelentése áldást hozhat gyermekünk számára? A névadás a baba életében az első lényeges döntés, amellyel megkíséreljük egyediségét vagy egyéniségének egy-egy vonását kifejezni. A reformkor idején a magyar eredetű nevek reneszánszukat élték, maga Széchenyi István is ajánlotta, pártfogolta a régi magyar nevek felújítását. Mégis, azóta sok magyar eredetű utónévvel csak ritkán találkozhatunk. Ajánljuk e könyvet mindazoknak, akik - nem csak az elődök nyomában járva - felfedeznék, s gyermekeik által fenntartanák e nevek szépségét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!