TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Mai magyar nyelvünk

Mai magyar nyelvünk

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

104 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630511215

tartalom:

A kötet napjaink anyanyelvi fejlődését foglalja össze. Szerzői azt vizsgálták, milyen vonások, milyen fejlődési irányok figyelhetők meg mai nyelvünkben, s arra igyekeztek alapos szakmai, tudományos felkészültséggel válaszolni, hogy a fejlődési irányok menynyiben hasznosak vagy mennyiben károsak a nyelv és használói számára. Ilyen értelemben, ilyen szempontból vizsgálták meg szókincsünk újabb kori változásait, nyelvünk hangtani, szófűzési, mondatszerkezeti fejleményeit, köznyelvi stílusunk új jelenségeit, valamint a napjainkban végbemenő nagyarányú nyelvi átrétegeződést. A kötet szerzői minden elemzett nyelvi jelenséggel kapcsolatban határozottan állást is foglalnak, mégpedig úgy, hogy értékelő szavaik, tanácsaik megfogalmazásakor nemcsak a nyelv múltját vették figyelembe, hanem a jövőjét is, tudatosan vállalva azt a nem kis felelősséggel járó szerepet, amely a nyelvtervezésben a nyelvészekre, nyelvművelőkre hárul.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!