TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Nyelvünk a Duna-tájon

Nyelvünk a Duna-tájon

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Nyelvészet Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

404 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"E tanulmánykötet az eddigi vizsgálatok eredményeit összegezve, s a kutatások egyes új területeit is föltárva ad számot anyanyelvünk és a szomszédos Duna-táji nyelvek közti, több mint ezeréves, igen mélyreható kapcsolatokról és kölcsönhatásokról. Ezek egyes részleteivel a hazai és külföldi szakemberek már régtől fogva eléggé alaposan foglalkoztak ugyan, de róluk mai igényeinknek megfelelő, s a legújabb nyelvszociológiai és a reális nyelvészeti módszereket is alkalmazó, részletes és rendszeres áttekintés eddig még nem jelent meg. Ezt a hiányt igyekszik pótolni a jelen kötet, amelynek munkaközösségbe tömörült szerzői azt a fontos felismerést szeretnék tudatosítani, hogy finnugor eredetű, de rokonaitól a népvándorlás forgatagában messze elszakadt anyanyelvünk fejlődését és európai szintre emelkedését e térségben való megtelepedésünk óta igen jelentős mértékben az itteni nyelvek közti, rendkívül szoros érintkezések tették lehetővé."

leírás:

Megjelent 1500 példányban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!