TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Szemiotika

: Szemiotika

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Korunk Tudománya

Terjedelem:

242 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630507722

tartalom:

A szemiotika, ahogy a jelelméletet nemzetközi terminussal nevezik, az a tudomány, amely a világ jelenségeit mint jeleket vizsgálja, és olyan vonatkozásait mutatja be, amelyek valamilyen más dologra vagy jelentésre utalnak. A szemiotika a legfiatalabb, egyúttal azonban a leghevesebb érdeklődést kiváltó és legdinamikusabban fejlődő tudományágak egyike. E tudományág eredetileg a nyugati gondolkodók kezdeményezésére jött létre, a legutóbbi évtizedekben azonban megkezdődött a szemiotika eredményeinek szembesítése a marxista elmélet alaptételeivel. Különösen a szovjet szemiotika képviselőinek kutatásai keltettek nemzetközi érdeklődést. E tudósok között a legkiválóbbak egyike e könyv szerzője, Ju. Sz. Sztyepanov. Műve az olvasók szélesebb köre számára is közérthető előadásmódban ismerteti a szemiotikai bonyolultabb problémáit. A könyvet tehát nagy haszonnal forgathaták mindazok, akiket érdekelnek a társadalomtudományok legfrissebb eredményei.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!