TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Tárca

Tárca

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

MUOSZ

Kategóriák:

Irodalomtörténet Sajtó Esztétika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Műfajismereti füzetek

Terjedelem:

37 p.

Méret:

20 x 30 cm

Kötésmód:

papír

tartalom:

A tárcaíró hajdan nagy úr volt. Karizmatikus jelenség, keménygallérral, nyakkendősen, fényes cipőjén kamásnival. A kávéházba tarokkozni járt, a klubjában megvárták a ferblipartival (Mikszáth Kálmán). Törzshelyén, abban a bizonyos vendéglőben Óbudán, ahol később márványtábla hirdette nevét, a szakács csak az ő kedvéért főzött, ha megjelent (Krúdy Gyula). Szegények, gazdagok nyelvén egyaránt értett, megnyíltak előtte tájak, emberek (Tömörkény István). A volontőr a redakcióban boldog volt a megtiszteltetéstől, ha őt küldte szivarért és meghallgatta, míg eldadogta: Szerkesztő úr, nagyon sokat tetszik szívni. — Mondd már, fiam, legföljebb néhány évvel tovább leszek halott (Hunyady Sándor). Ilyen anekdóták keringenek a tárcaíróról, különben is nyitott könyv az élete, mindent tudnak róla: hol, mikor, mit, mennyit mondott, tett, avagy szeretett volna mondani, tenni, merre járt, mit evett, kiknek udvarolt. Csak egyet nem tudnak: mikor írta meg, amit megírt. A tárcát hétről hétre.
Mert az mindig benne volt az újságnak rendszerint a vasárnapi számában. Hétről hétre ugyanazon a helyen, páros oldalon hajtás alatt, einfass-léniával fent elválasztva, egyhasábos címmel, felülírva a szerző neve, maga a címrendszer — ahogyan öreg nyomdászok mondták — szép, „akcidenc” betűből kiszedve, mindig iniciáléval a szöveg élén.  

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!