TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Tetten ért szavak

: Tetten ért szavak

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Nyelvészet Pszichológia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Hermész könyvek

Terjedelem:

157 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630556375

tartalom:

"Mindennapi hiedelmünk, hogy szó és tett nem egy alomból való. Az okszerű cselekvést rendre szembeállítjuk a céltalan fecsegéssel, s még a kezdeteket, "kezdeteinket" sem vagyunk képesek másként megragadni, mint e kategoriális különbség mentén: "Kezdetben volt az Ige", avagy "Kezdetben volt a Tett". Austin egy arcpirítóan egyszerű dologra lett figyelmes, olyasmire, amibe nap mint nap beleütközünk, mégsem szentelünk kellő figyelmet neki. Arra ugyanis, hogy a beszéd - cselekvés; arra, hogy egyes cselekvésmódok egyedüli létformája a beszéd. Ha a templomban vagy a tanácsházán elrebegjük az "igen"-t, ha nevet adunk a gyerekeknek és a háziállatoknak, ha viccet mesélünk, ha megígérünk valamit, ha deklaráljuk, hogy Magyarország köztársaság s így tovább, akkor igenis cselekszünk, esetleg egy életre vagy hosszú évszázadokra szólóan, mégpedig úgy, hogy mindeközben talán még a kisujjunkat sem mozdítottuk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!