TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Utak a nyelvhez. Nyelvi szocializáció - nyelvi hátrány

: Utak a nyelvhez. Nyelvi szocializáció - nyelvi hátrány

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Nyelvészet Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kérdőjel

Terjedelem:

166 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630555816

tartalom:

˝Megszólal˝ a kisbaba, hangot ad: sír, gőgicsél, értelmetlen szótagokat ismételget, majd beszélni kezd. Hogyan fogadja mindezt környezete, és hogyan alakítja a saját elvárásai szerint a kisgyermek beszédét? A könyvben bemutatott példák azt bizonyítják: világunk különböző kultúráiban vagy akár saját társadalmunk egyes csoportjaiban a nyelvhez vezető utak szélsőségesen különbözőek lehetnek. A közösségben érvényes értékek, hiedelmek - rejtetten vagy nyíltan - kezdettől fogva jelen vannak a gyermek és környezete közötti beszédkapcsolatban, magszabják a kicsik számára elérhető nyelvi mintát, nyelvhasználatuk alakulását. Miért fontos mindez? Egyebek között azért is, mivel az otthon elsajátított nyelvhasználat a gyermekek későbbi boldogulására is kihat: megkönnyítheti vagy gátolhatja beilleszkedésüket a társadalom intézményeibe, társadalmi hátrány vagy előny forrásává válhat számunkra az iskolában s egész későbbi életükben.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!