TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei
Vadászok nyelvén

: Vadászok nyelvén

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Nyelvészet Vadászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

193 p.

Kötésmód:

nyl

ISBN:

9632307607

tartalom:

˝Könyvünkben a vadászat magyar szókincsét gyűjtöttük össze. Tettük ezt azért, hogy a vadászok, vadgazdák egy helyen megtalálhassák a hobbijukkal vagy hivatásukkal összefüggő szavak gyűjteményét, de nem utolsósorban azért is, hogy segítsük a vadásztörténetek olvasóit a szakkifejezések megértésében. Tettük ezt abban a hiszemben, hogy idős vadászok tudásuk felfrissítését, a fiatalok pedig ismereteik bővítését találhatják meg benne. A könnyebb használhatóság érdekében a szavakat ábécé sorrendbe gyűjtöttük. Ha egy fogalomra, tárgyra több kifejezésünk is van, a leggyakoribb, illetve az ajánlott után következik a magyarázat, a többinél pedig erre utalunk. Azokat a szavakat, kifejezéseket, melyek önálló címszóként is szerepelnek, nyíllal és dőlt betűvel emeljük ki. Könyvünkben az értelmezés megkönnyítésére egyes témákat összevontan, egy címszó alatt tárgyalunk (pl. őz, szarvas, dám stb.), s az ezekkel kapcsolatos címszavak az összefoglaló címre utalnak. A kifejezetten vadászati szakszavak mellé fölvettük gyűjteményünkbe azokat a köznyelvi szavakat, kifejezéseket is, melyek a vadászok számára a köznyelvi értelemtől eltérő, más jelentéssel is bírnak. Reméljük, hogy könyvecskénket a vadászok, vadászat iránt érdeklődők haszonnal forgatják majd.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!