TUDÁSFORRÁSOK / Nyelvkönyv kategória termékei
Önoktató eszperantó nyelvmester

: Önoktató eszperantó nyelvmester

Kiadás:

Budapest, 1945

Kiadó:

Szalay Sándor Könyvnyomdája

Kategóriák:

Nyelvkönyv Eszperantó nyelv

Nyelv:

Magyar, Eszperantó

Terjedelem:

192 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Magyarország történetének utolsó huszonöt esztendeje alatt se haladó szellem, se útirány Imbolygás jellemezte a közéletet és a megfelelő eszközök semmibevevése bizonyította a vezetők osztályérdekeiken túli érdektelenségét mindennel szemben, ami csak a nemzet egyetemes érdekét szolgálta. A hatalom birtokosai a rendelkezésre álló sok eszköz közül az Eszperantóval sem tudtak mit kezdeni. Az alulról növekvő nemzetközi segédnyelvben eleinte csak szállodai és turisztikai tolmácsnyelvet láttak és így mozgalmát lebecsülték, majd később felismerve annak a népek közötti békeépítő jelentőségét, megértést szolgáló kulturális erejét, igyekeztek elnyomni azt rágalmakkal, később hivatalos beavatkozással. Ebben is igyekeztek a fasiszta országok példáját követni, mialatt a demokratikus országokban az eszperantisták százezrei szabadon fejthettek ki nemzetük számára áldásos működést. Az akadályok és a kellő támogatás hiányának ellenére a magyar általános és osztálycélú munkás eszperantó mozgalmak harcos hívei olyan áldozatos kultúrmunkát fejtettek ki, amely mindenkor megbecsülést szerzett külföldön nemzetünknek és reméljük, hogy hatásában megkönnyíti munkánkat jóhírünk visszaszerzésében is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!