ANTIK-VARIA / Nyomdászat kategória termékei
Metszés és nyomtatás

: Metszés és nyomtatás

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Nyomdászat Grafika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Műhelytitkok

Terjedelem:

44 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631322017

tartalom:

A kifejezés vágya nagyon erős mindannyiunkban. Szeretnénk világgá kiáltani örömunket, szomorúságunkat. Még a titok sem igazán titok, ha nem tud róla legalább egy jó barátunk vagy ismerősünk. Olyan erős az emberben a közlési vágy, hogy évszázadokon át a legszigorúbb halálbüntetések ellenére is kiszivárogtak a titkok. Mindegy, hogy milyen módon, táncra perdülve vagy szavakban, rajzolva, énekelve vagy mimikával fejezzük ki magunkat, vallunk magunkról. "Jaj, de megkönnyebbültem!" - sóhajtjuk, ha elmondhatunk valamit, amit régen magunkban hordunk, de sokszor még az is megkönnyebbülést jelent, ha nem közöljük másokkal, csupán "kiöntjük" magunkból, valamire vagy valamibe, leírjuk egy papírra, vagy a strand homokjába rajzoljuk. A kifejezés jóleső érzése azonban akkor igazán teljes, ha közlendőnk másokból is hasonló élményeket, gondolatokat vált ki. Mindenkiben él olyan közlendő, amit szavakban egyáltalán nem vagy nehézkesen tudna kifejezni. Ilyenkor nyúlunk a ceruzához, ecsethez. Igaz, sokszor csak azért, hogy rögzítsük egy táj hangulatát, lerajzoljuk, amit szeretnénk, amire vágyunk. A kép, amit készítünk, nem biztos, hogy művészi értékű, mégis értékes lehet mások vagy a magunk számára. Tévedés azt hinni, hogy csak az írónak szabad írni, csak a színész mondhat verset, csak a festő festhet... Az alkotás örömét mindenki átéli. Mindegy, milyen szinten. Ez akkor lehetséges, ha hiszünk érzelmeink, gondolataink eredetiségében, és hiszünk abban, hogy másokban, ha kimondatlanul is, hasonló érzelmek, gondolatok ébrednek. Könyvünk a grafika nyelvezetének elsajátításához szeretne segítséget nyújtani azok számára, akik kedvet éreznek a metszéshez és nyomtatáshoz, vagy érdeklődnek a képzőművészet műhelytitkai iránt. Olyan gyakorlati, technikai tanácsokat tartalmaz, amelyek birtokában az olvasó aktív művelőjévé is válhat a linómetszésnek, fametszésnek, monotípiának..., nem feledkezve meg a nyomtatás játékos lehetőségeiről sem. A fehér papírlapon rajta marad az ujjunk nyoma, a padlón a cipőtalp nyoma, a terítőn a vizespohár nyoma... Megszámlálhatatlan nyomot hagyunk magunk után, akarva-akaratlan. Ennek a könyvnek a betűi is nyomok, éppen olyanok, mint a lábnyom vagy az ujjlenyomat, csak betűformájuk van. Az újságok, könyvek, pecsétek milliói sokszorosítással készülnek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!