EZOTERIKA / Okkultizmus kategória termékei
A hegyi beszéd szellemi magyarázata. Krisztus

A hegyi beszéd szellemi magyarázata. Krisztus "hegyi beszéde" Máté evangéliuma szerint a "Névtelen Szellem" Eszter médium útján

Kiadás:

Cleveland, 1999

Kiadó:

Magyar Szellemkutató Társaság

Kategóriák:

Okkultizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

158 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

Kedves Vezetőnk, a Névtelen Szellem legjelentősebb műveinek egyike a mi Urunk, Jézus Krisztus Hegyi Beszédének magyarázata lett volna. Ez azonban nem készülhetett már el, mivel Eszter médiumot ebben magas kora és egészségének egyre romló állapota, de nem kevésbé az akkori évek állandó izgalmakkal, feszültséggel teli helyzetei megakadályozták. Ami elkészült, az elsősorban Máté Evangéliuma 5, 6, 7 rész különböző verseire, mindenekelőtt a nyolc boldogságra vonatkozik. Kedves Vezetőnk annak idején még nem találta eléggé kigondoltnak a leírottakat és szeretett volna nagy hangsúlyt adni Máté 5:27-32 versek magyarázatának, amelyekben az Úr és férfi női lelkek kapcsolatának lényegét egyértelműen határozza meg, mondván: "aki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében." Ebben a dualisztikus kapcsolatban ugyanis benne van az emberi lelkek sok nyomorúságának eredője, de egyben ide torkollik felemelkedésük útja is. Sajnos ebből a Vezetőnk által rendkívül fontosnak ítélt, nagyhorderejű részből - néhány mondat kivételével - már semmi sem készült el. Pedig ezt a kérdést az e vonatkozásban tapasztalható, teljesen elferdült felfogások rákérgesedett halmazától kívánta volna megtisztítani. Mindazonáltal annakidején úgy rendelkezett, hogy mivel ez a munkája töredékes és "fésületlen" szövegű, annak teljes befejezéséig még töredékek se lássan napvilágot. Miután azonban Eszter médium távoztával immár nincs remény arra, hogy ez az igen fontos mű elkészülhessen - feltételezve a Névtelen Szellem utólagos megértő engedelmét - úgy gondoljuk: mégis az Olvasók elé bocsátjuk ezt a nagyértékű munkát. Az Ószövetség és benne a Tízparancsolat a természettörvény világa. Krisztus azonban betöltvén a Törvényt, közénk való eljövetele, élete, tanítása, kínhalála és dicsőséges feltámadása által megnyitotta a megtérő bűnösök részére a Kegyelem világát. És amikor felmenvén a hegyre, leült közénk, tanítását a boldogság ismérveinek megvilágításával kezdte. Mi lehet lelkesítőbb és elragadóbb, mint ha valakiknek azt mondják: "ti vagytok a földnek savai..., ti vagytok a világ világossága"... Igen, ez valóban szól a szívhez, megigézi a lelket. Azonban az Úr így folytatja: "ha a ti igazságotok nem több az írástudók és farízeusok igazságánál, semmiképpen sem mehettek be a mennyeknek országába." Mi módon lehet tehát a boldogság fényhazájába eljutni? János evangéliuma szerint ezt mondja az Úr: "Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához hanem csak énáltalam." Vagyis az emberi lelkekből ki kell formálódnia Krisztus ábrázolatának. Ehhez az emberi énünket megtagadó, nagy munkához nyújt segítséget kedves Vezetőnk minden tanítása, amikor az Úr igéinek magyarázatát adja azoknak épülésére, akik meghallják mint mond a "lélek" a gyülekezeteknek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!