EZOTERIKA / Okkultizmus kategória termékei
Babonák lexikona

, : Babonák lexikona

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Athenaeum 2000 Kiadó Kft.

Kategóriák:

Okkultizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

270 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9638597933

tartalom:

"Ha azt szeretnénk tudni, hogyan szabadulhatunk meg könnyen egy betegségtől, melyek a jóslásokra legalkalmasabb napok és helyek, mikor a leghatásosabb a szerelmi varázslat, vagy mitől szerencsét hozó a kakukk, és miért nem az a kuvik, akkor hinni kell őseink szokásaiban, amit ma már csak babonaságnak nevezünk. Tőlünk persze már idegen a babona, mi már csak egyszerűen babonás cselekedeteket hajtunk végre, anélkül hogy tudatában volnánk a hiedelemősi voltának és mágikus jellegének. Lekopogjuk, ha valaminek a megváltozását nem akarjuk (persze alulról fölfelé egy fából készült alkalmatosságon), kéz- és lábtörést kívánunk ismerősünknek vizsga előtt, óvakodunk péntek 13-ától, elmegy a kedvünk, ha egy fekete macska balról keresztezi az útunkai, a gombunkat szorongatjuk, ha megpillantunk egy kéményseprőt, vadászunk a négylevelű lóherére, patkót vagy egyéb, szerencsét hozó tárgyat függesztünk fel autónkban, szilveszterkor ólmot öntünk, kirakjuk a pasziánszkártyát (ma már persze számítógépen) és decemberben adventi koszorút teszünk bejárati ajtónk fölé. Tehát nem vagyunk babonásak, de szeretnénk tudni, vajon miért tesszük mindezeket. Erre ad magyarázatot ez a lexikon, amelyben az összegyűjtött szokásokat, rítusokat, jóslatokat, hiedelmeket az egyes babonás tárgyak köré csoportosítva mutatják be a szerzők (a mi kiadásunkban a magyar vonatkozású babonaságok tárgyalását különösen fölerősítettük). Ditte Bandini (1956) néprajzot, vallástörténetet és indológiát tanult. A heidelbergi tudományos akadémián dolgozik és szabadfoglalkozású író. Regénye Tündérek világa címmel jelent meg. Giovanni Bandini (1951) indológiát, összehasonlító vallástudományt, romanisztikát és indiai művészettörténetet tanult. A heidelbergi egyetemen tanít és szabadfoglalkozású fordító. A könyvet magyar vonatkozásokkal kiegészítő Tátrai Zsuzsanna a hazai folklórkutatás elismert képviselője és meggyőződéses népszerűsítője."

leírás:

A könyv körülbelül feléig, a lapok alsó szélein ázás nyomai.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!