EZOTERIKA / Okkultizmus kategória termékei
Levelek az Od-ról és a Delej-rő

: Levelek az Od-ról és a Delej-rő

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1900

Kiadó:

Spitzer Márk

Kategóriák:

Okkultizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

96 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"REICHENBACH KÁROLY báró, kémikus, kiindulva abból a tényből, hogy az északi fény főleg a föld delejes sarkain mutatkozik, feltette, hogy ilyen fény-tüneménynek mindenütt jelen kell lennie, a hol delejesség van, azért megkísérelte, nem lehet-e mesterséges delejek segélyével teljes sötétségben hasonló fényt előidézni. Míg ő maga és sok más egyén semmit sem vett észre, akadtak egyesek, kik teljes sötétben nagy delejek sarkain tényleg világosságot láttak. Sőt ezeknek az ú. n. "szenzitiv" egyéneknek nem csak a látóérzékére hatott ez az erő, hanem hőérzékük is fogékonynak mutatkozott iránta, mert a "szenzitivek" meleget és hideget éreztek, ha kezeiket a delej sarkai fölé tartották. Sőt a "legszenzitivebbeket" a delej vonzotta is, úgy, hogy tagjaikat delejes vonzás segélyével fel is lehetett emelni. Midőn Reichenbach tovább nyomozta e jelenségeket, azt találta, hogy ezt a fényt nem csak delejek sugározzák ki; minden tárgy, mely a napfénynek volt kitéve vagy valamely kémiai anyaggal érintkezett, e fénnyel telítettnek bizonyult. Kristályok, főleg pedig az emberi test, e fénynek állandó forrásai voltak; "szenzitiv" személyek ezeket sötét helyen fénylő tárgyaknak látták. Az ismeretlen erőt, melyből véleménye szerint mindezek a hatások erednek, Reichenbach"od-erő"-nek nevezte. Meg is próbálta, hogy az od-fényt lefotografálja, valamint, hogy a vele járó hőt megmérje, de kísérletei nem jártak eredménnyel. Egyszer ugyan azt hitte, hogy 65 órai expozíció után megkapta az od-fény képét; de később beismerte, hogy ez tévedésen alapult; az od-erőre nem volt tehát egyéb bizonyíték, mint a "szenzitiv" egyének észleletei.

leírás:

A borító hátsó lapja hiányzik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!