ANTIK-VARIA / Bibliofilia kategória termékei
A harmadik Róma. I-II.

: A harmadik Róma. I-II.

Fordító:

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Genius Könyvkiadó

Kategóriák:

Bibliofilia Olasz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

516 p., 472 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"'És mondák: Jertek, építsünk magunknak várost és tornyot, melynek teteje az eget érje... Leszálla pedig az Úr, hogy lássa a várost és tornyot, melyet építenek vala Ádám fiai, és mondá: Íme, egy a nép és egy nyelvök van mindnyájoknak... Jertek tehát, szálljunk alá és ott zavarjuk össze nyelvöket, hogy egyik a másik szavát ne értse...' Mózes első könyvének a bábeli nyelvzavarról szóló versei legközelebb járnak a lényeg megjelöléséhez. A harmadik Róma arról az emberiségről szól, amelynek tagjai, sem osztályonkint, sem egyedenkint, nem értik, mert nem érthetik meg egymást. Arról az emberiségről, amely épúgy képtelen mások, mint önmaga megismerésére. Arról az emberiségről, amely makacsul még mindig a Logika kiégett lámpájával keresi az Igazságot, hozzá fényes délben, mikor a Hazugság napja süt feje fölött, bódítva és kápráztatva. Más szóval - rólunk szól. Mindnyájunkról, akik a 'harmadik Róma' idején se vagyunk mások, mint voltunk az 'első Róma' hanyatlásának és bukásának napjaiban. Ferrero regényének igazi témája: a meg nem értő és meg nem értett ember örök tragikuma. Hősei: vak lelkek." Kárpáti Aurél, Nyugat

leírás:

Számozott, ez a könyv az 1809. számú.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

4 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!