SZÉPIRODALOM / Olasz irodalom kategória termékei
A párduc

: A párduc

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Szépia Könyvkiadó

Kategóriák:

Olasz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Remekírók Regénytára

Terjedelem:

282 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A szerző dédatyját, a Tomasi di Lampedusa hercegi család utolsó "nagy" alakját mutatja be egyetlen regényében. A párduc - a regényben Salina hercege - életének és halálának bemutatása, a család ötven esztendőt felölelő krónikája sokkal több, mint egy olasz arisztokrata család hanyatlásának leírása: széles és sokszínű kép arról a hatalmas átalakulásról, amely lényegében Garibaldi partraszállásával kezdődött: ez jelezte, hogy a régi nagybirtokos arisztokrácia uralmát az újabb, frissebb polgárságé váltja fel. Salina herceg unokaöccse egy feltörő vagyonos polgár leányát veszi feleségül, az öreg herceg beletörődik a változtathatatlanba, és maga is az új rend mellett szavaz. Mély emberismeret, bölcs rezignáltság és fanyar öngúny jellemzi Lampedusa hősét - és ősét - akinek vonásai hihetőleg sokat örökítenek meg a szerzőéiből.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!