SZÉPIRODALOM / Olasz irodalom kategória termékei
Asszonyunk, Szép Heléna

: Asszonyunk, Szép Heléna

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Táncsics Könyvkiadó

Kategóriák:

Olasz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

243 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Szép Heléna története a világirodalom egyik legsűrűbben felhasznált "nyersanyag"-a. Homérosz nyomán és Homérosztól eltérően sok regénynek és színműnek áll a középpontjában az ókornak ez a híres szépsége, akinek asszonyi hűtlensége olyan súlyos következményekkel járt. Folco Tempesti, a neves olasz Petőfi-fordító egészen különleges szatírát írt erről a halhatatlan témáról. Heléna, Meneláosz, Parisz, Odüsszeusz, Akhilleusz, Priamosz és az Iliász még sok szereplője egészen "modern" ábrázolásában jelennek meg előttünk. Tempesti úgy mutatja meg bennük az örök emberit, hogy a klasszikus hősök mai szemmel látott fonákságait hozza előtérbe. Ezzel azután kacagtató és - elgondolkoztató részletek sorát teremti meg. Tempesti könyve mulatságosan mutatja be az antik világot és benne azt, ami annak ellentmondásaiból a nyugati életformában mindmáig fennmaradt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!