SZÉPIRODALOM / Olasz irodalom kategória termékei
Imprimatur. Egy inas naplója

, : Imprimatur. Egy inas naplója

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Magyar Könyvklub

Kategóriák:

Olasz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

567 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635490895

tartalom:

"A nem is oly távoli jövőben egy titokzatos kézirat érkezik a Vatikánba, a Szentté Avatási Ügyek Kongregációjának Titkárságára. A kézirat feladója egy vidéki lelkész, akinek kérdése korántsem egyszerű: rákerülhet-e a "Nyomtattassék!" pecsét a kéziratra, azaz a pápai Imprimatur egy olyan históriára, amely ha igaznak bizonyul, alapjaiban forgatja fel a történelmet. Mert mi történne, ha valaki venné a bátorságot és kiteregetné a Fouquet és Kircher, Mária Terézia és XIV. Lajos, Orániai Vilmos és XI. Ince személyét övező rejtélyeket? Mivel a történelmet általában a győztesek írják, az ilyen embert bolondok közé zárnák. Annak, aki a tudás birtokában van, a hallgatás az egyetlen menedéke. Ezért hallgatott a római nevenincs szolgálófiú is, aki döbbenetes kalandok részese és veszélyes titkok tudója lett 1683 szeptemberében, amikor pestisveszélytől rettegve vesztegzár alá helyezik a fogadót, ahol sok érdekes és furcsa ember szállt meg. De a fiú, aki hírlapírói pályáról álmodik, feljegyzi az elkövetkező napok eseményeit, amiket egy titokzatos haláleset indít el. Róma alatti titkos alagutakban bolyongunk hőseinkkel választ keresve nagyhatalmi kérdésekre. Odakint, Rómában az erényes XI. Ince, a Bécset ostromló török sereg, a Napkirály, a bankárokon élősködő, Anglia meghódítására készülő Orániai Vilinos írja Európa történetét. Thrillert tart a kezében az olvasó, méghozzá történelmi thrillert, amelynek akár minden szava igaz lehet. Ismerős korban járunk: már felfedezték a biológiai hadviselést, Dante már rég kiment a divatból, de D'Artagnan még XIV Lajost szolgálja... A hivatalos történetírás győzedelmeskedett. Ám a nevenincs szolgálófiú visszaemlékezéseit századokkal később megtalálja két fiatal történész, elküldi egy lelkésznek, aki továbbítja a Vatikánba. A kérdés még mindig az: rákerülhet-e a pápai pecsét, az IMPRIMATUR?"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!