SZÉPIRODALOM / Olasz irodalom kategória termékei
Júdás

: Júdás

Fordító:

Kiadás:

h. n., 1983

Kiadó:

Ecclesia Könyvkiadó

Kategóriák:

Olasz irodalom Regény, elbeszélés Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

236 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963363914

tartalom:

"Lanza del Vasto Júdása a kegyelmet - s így a bűn - minden bűn - szabad prédájává váló megromlott ember. Sorsa az élve-rothadás. Mint a kórboncnok a felhasított tetem belső részeit, úgy mutatja be a szerző Júdás metszetét. Íme, itt van benne a gőg és az önzés. Emitt a mindenáron való önmegvalósítás személyiségtorzító vágya. Ilyen mélyen mart belé a kéjvágy és a perverzitás. Ennyi benne a gyávaság meg a gyengeség. Itt van a félreértelmezett messiánizmus, a tetszetős demagógia meg az elkötelezettségre való képtelenség. Az egész együtt a bűn anatómiája. Az árulás, bukás és kárhozat belső szerkezete. Lanza del Vasto Júdásról beszél. De amit mond, nem feltétlenül csak Júdásra vonatkozik. Hanem - mutatis mutandis - minden bűnre és bűnösre. Rám is. Talán rád is. Talán mindnyájunkra. Végül is Jézus nem ok nélkül halt meg valamennyiünkért a kereszten. Érdemes egyszer ezen elgondolkozni. Ez a rendhagyóságában is kitűnő könyv hasznos segítséget nyújthat ehhez."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!