SZÉPIRODALOM / Olasz irodalom kategória termékei
Megváltó bűn

: Megváltó bűn

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Olasz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

235 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"És Puccini páratlanul éles szemmel látja meg az emberi szenvedéseket és keresi okaikat. Minden novellája egy-egy tragédia, egy-egy tragikus probléma, amelynek nyitját finom műszerrel bontogatja. Ki a bűnös abban, hogy apák és fiak, testvérek, rokonok, gyermekek annyira nem értik meg egymást, sőt halálos gyűlölettel keserítik egymás életét? Ki bűnös a szabadságos katona öngyilkosságában, a túltengő önérzet gyilkosságra vetemedésében a zsarnok apa tragikus elégedetlenségében, a serdülő leány feslő érzelmeinek durva visszafojtásában? Az élet, alkotottságunk, beidegezettségeink, szívós hagyományaink, amelyeknek nevében annyi emberi élet és egyéniség hull a vigasztalan földi megsemmisülésbe. Ennek a firtatása adja Puccini problémáit, amelyek messze túl vannak a sablon-novella szerelmi-bonyodalom-receptjén. És véleményünk szerint ebben ütközik ki legjobban Puccini őszintesége: valóban az élet és a lélek érdekli, nem pedig az immár mesterkélt és könyvszagú szerelmi problémák és ez a mélységesen komoly érdeklődése avatja az emberi szenvedés költőjévé." Révay József, Nyugat

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!