SZÉPIRODALOM / Olasz irodalom kategória termékei
Rabszállítás

: Rabszállítás

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Olasz irodalom Regény, elbeszélés Krimi

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

366 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Éveken át csakis a szökés gondolata járt a fejemben. Ez a rögeszme adott értelmet az életemnek. Ezért nem bolondultam meg, ezért nem öltem meg magamat. Amikor lemondtam róla, helyettesítenem kellett valamivel, olyasmivel, ami leginkább ugyanannyire leköt, legalább ugyanakkora erővel hat rám. Íróvá kellett lennem, célt, igazolást, tartalmat kellett adnom azoknak a szomorú és dühödt éveknek" - szavakkal emlékezik vissza az író a Rabszállítás keletkezésének körülményeire. A nagy feltűnést keltett regény, az utóbbi évek olasz irodalmának egyik érdekessége, amely a börtönök világát mutatja be, börtönben keletkezett: szerzője egy - betöréses lopásért - húsz évre ítélt fegyenc. A Rabszállítás nemcsak egyetlen ember, az írót megszemélyesítő főhős kilátástalan sorsának megrázó dokumentuma; sorstársainak változatos sokasága, így a szicíliai parasztfiú a prostituált, a lecsúszott entellektüel, a kéjgyilkos és a többi börtönlakó felvillanó alakja az olasz alvilág színes nyomorúságát idézi elénk.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!