SZÉPIRODALOM / Olasz irodalom kategória termékei
Vígjátékok

: Vígjátékok

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Olasz irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

341 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630755386

tartalom:

"Kétszáz éve halt meg Párizsban a velencei Carlo Goldoni, aki a hagyományos commedia dell' arte megújításával és irodalomba emelésével nemcsak az olasz színműírás legnagyobb és legkedveltebb alakjává, hanem Európa színpadi hagyományának a Shakespeare-éhez vagy Moliere-éhez fogható tekintélyű kulcsfigurájává is vált. Goldoni száznál is több darabot írt és adatott elő saját színtársulatával Velencében, majd utóbb, franciaországi évei során a forrongó Párizsban. Volt olyan színházi évadja, amikor a közönségnek tett ígérete szerint tizenhét darabot írt meg és mutatott be. Mi teszi ezt a nevetve korholó és korholva nevető, csúfondárosan talányos és talányosan csúfondáros moralistát mindmáig olyan utolérhetetlenül népszerűvé? "Mindössze arra törekedtem, hogy ne hamisítsam meg a természetet", írja Emlékirataiban ő maga."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!