SZÉPIRODALOM / Olasz irodalom kategória termékei
Xantippe. Regény az antik és az új világból

: Xantippe. Regény az antik és az új világból

Kiadás:

Pécs,

Kiadó:

Danubia Könyvkiadó

Kategóriák:

Olasz irodalom Regény, elbeszélés

Terjedelem:

126 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A >Xantippe< Panzininek első magyarra fordított regénye. Ha a hazájában oly szeretett és nagyra értékelt írónak lelki összetételére, gondolat-hullámzására, stílus-ihletére vagyunk kíváncsiak, haszonnal forgathatjuk ezt a könyvét. A >Xantippe<, mint alcíme mondja: regény az antik és az új világból: - a tárgy ókori, a mai világot a szerző személye képviseli benne. S ez az egyéniség a legmélyebben modern minden trükk-hajlamon, pszichoanalitikai elcsodálkozáson, technikai leleményen túl, csupán az embert tekintve. Kissé reakciónkat is képviseli a >gép századával< szemben, utálja az amerikanizmust és a német filozófia kriticizmusát. A >Xantippe<, Sokrates és Athén regénye, tárgyánál fogva szinte klasszikus mintája ennek a művészien naiv leleménynek és tárgyszemléletnek." Nyugat, 1926. Várkonyi Nándor

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!