TERMÉSZETTUDOMÁNY / Ornitológia kategória termékei
Hová mennek, honnan jönnek vándormadaraink?

: Hová mennek, honnan jönnek vándormadaraink?

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Natura

Kategóriák:

Ornitológia

Terjedelem:

196 p., 8 t.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A címben szereplő kérdés talán egyidős az emberiséggel, mégis még száz éve sincs, hogy feleletet tudunk rá adni, ill., hogy ezt tudományos alapossággal kíséreltük meg. Ma sem tudjuk még teljes bizonyossággal ui. minden madárról, hogy mely útvonalat követi, hol tölti a telet, ill. a téli vendégeink közül melyik hol költ. Munka tehát - az eddig felgyűlt ismeretanyag mellett is - van még bőven. E munka java részét az ornitológusok végzik. Ránk, "nem madarászokra" csak a befejező aktus marad: ha valamilyen gyűrűt találunk elhullott madáron ne restelljük levenni azt, s elküldeni a Madártani Intézetnek. Hogy ott mit csinálnak vele, adatait hogyan dolgozzák fel, hogyan és mire következtetnek belőle, azt mondja el Schmidt Egon könyvében, melyet a még mindig egy kicsit misztikus madárvonulásról írt, összegyűjtve benne mindazt, ami mindnyájunkat érdekel, s melyről mégis oly kevés helyen találhattunk eddig hiteles adatokat."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 200 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!