TERMÉSZETTUDOMÁNY / Ornitológia kategória termékei
Csodálatos madárvilág. Légből kapott igaz történetek

: Csodálatos madárvilág. Légből kapott igaz történetek

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Anno Kiadó

Kategóriák:

Ornitológia Zoológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

238 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633751683

tartalom:

"Bármerre járunk is az országban, erdőn, mezőn vagy a vizek, nádasok környékén, az év minden szakában madarakat látunk és hallunk magunk körül. Örülünk a kiskert fáin tavasszal felcsendülő madáréneknek, elgyönyörködünk kecses mozgásukban, nem egyszer pazar színeikben, és jóleső érzéssel látjuk amint a cinegék egyik kövér hernyót a másik után emelik le gyümölcsfáink leveleiről. Az emberek nagy többsége azonban valószínűleg csak ritkán gondol arra, hogy madaraink élete korántsem könnyű és jó néhány fajuk a legkülönbözőbb okok miatt súlyosan veszélyeztetett.
Hazánkban eddig több mint 380 madárfajt figyeltek meg, közülük körülbelül 200 fészkel is az országban. Vannak közönséges, ha úgy tetszik mindennapi fajok, de akadnak féltett ritkaságok, olyan madarak is, amelyek állománya nagyon megfogyott, sőt közel állnak a kipusztuláshoz. Megint mások most terjeszkednek, csak nemrég iratkoztak fel a hazai fészkelők közé, ezért érdemelnek megkülönböztetett figyelmet. A könyvben a Magyarországon fészkelő védett fajokról lesz szó. Ezúttal nem költésbiológiai adatokról, hiszen ezeket bárki másutt is megtalálja, például az ANNO Kiadó gondozásában nemrég megjelent Madárlexikon-ban. Ehelyett inkább érdekességek, személyes élmények és védelmi problémák kaptak helyet a könyvben."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!